Rafaello řezy s pařížskou šlehačkou recept
Top Recepty MoučníkySuroviny na recept
- 350 g hladké mouky
- 100 g hrubé mouky
- 1,5 prášku do pečiva
- 260 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 2 dcl oleje
- 3,5 dcl mléka
- 1 čokoláda
- --------
- Na posypání:
- 25 dkg kokosu
- 5 lžic cukru
- --------
- Pařížská šlehačka:
- 2 smetany na šlehání
- 50 g cukru
- 40 g kakaa
Postup Rafaello řezy s pařížskou šlehačkou
Postup receptu
-
Do mísy si prosejeme mouku s práškem do pečiva, cukry, vejce, olej a mléko.
Přidáme nalámanou čokoládu na kousky.
Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a posypeme směsí kokosu a cukru.
Dáme do trouby vyhřáté na cca 180°C a pečeme cca 20 minut, záleží na troubě.
Po vytažení z trouby přelijeme pařížskou šlehačkou.
Pařížská šlehačka: Smetany s cukrem a kakaem přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Můžeme si jí udělat dopředu.