Rarášci s hříbky recept
Top Recepty Vepřové masoSuroviny na recept
- 400 g vepřové kýty
- 250 g tvrdších hříbků
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce worcesteru
- 5 lžic solamylu
- 1 plátek másla o síle 1,5 cm
- sůl a mletý pepř podle potřeby
- olej na smažení
- lístky petrželky na posypání
Postup Rarášci s hříbky
Postup receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
V hlubší uzavíratelné nádobě důkladně promícháme vejce s worcesterem, olejem a solamylem. Přidáme nakrájené maso, opět pořádně promícháme a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Pokud nás tlačí čas, tak necháme odpočinout alespoň 1hodinku.
Na rozehřátém plátku másla pozvolna osmažíme očištěné a na drobnější kousky nakrájené hříbky. Po 10minutách odstavíme ze sporáku a necháme vychladnou. Poté je přidáme i se zbytkem tuku k masové směsi, osolíme, opepříme a promícháme.
Do pánve s rozehřátým olejem klademe lžící hromádky, které vytvarujeme do placiček a pozvolna smažíme z každé strany 6minut. Po osmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Na talíři je posypeme nakrájenou petrželkou. Podáváme s pečivem, nebo s bramborovou kaší.