Rarášci s hříbky recept

Top Recepty Vepřové maso

Suroviny na recept

400 g vepřové kýty
250 g tvrdších hříbků
1 vejce
1 lžíce oleje
2 lžíce worcesteru
5 lžic solamylu
1 plátek másla o síle 1,5 cm
sůl a mletý pepř podle potřeby
olej na smažení
lístky petrželky na posypání

Postup receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.

  2. V hlubší uzavíratelné nádobě důkladně promícháme vejce s worcesterem, olejem a solamylem. Přidáme nakrájené maso, opět pořádně promícháme a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Pokud nás tlačí čas, tak necháme odpočinout alespoň 1hodinku.

  3. Na rozehřátém plátku másla pozvolna osmažíme očištěné a na drobnější kousky nakrájené hříbky. Po 10minutách odstavíme ze sporáku a necháme vychladnou. Poté je přidáme i se zbytkem tuku k masové směsi, osolíme, opepříme a promícháme.

  4. Do pánve s rozehřátým olejem klademe lžící hromádky, které vytvarujeme do placiček a pozvolna smažíme z každé strany 6minut. Po osmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

  5. Na talíři je posypeme nakrájenou petrželkou. Podáváme s pečivem, nebo s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!