Ravioli se slaninovým špenátem recept
Top Recepty TěstovinySuroviny na recept
- 250 g balíček raviol (plněné ricottou a bylinkami)
- 2 plátky slaniny (široké cca 0,5 cm)
- 8 kuliček zmraženého listového špenátu
- 1 bochánek mozarelly
- cca 1/2 lahvičky smetany na vaření od Ramy
- 1 větší stroužek česneku
- sůl
- bílý pepř
- olej
Postup Ravioli se slaninovým špenátem
Postup receptu
-
Nejdřív si uvaříme raviolky podle návodu na obalu.
Špenát si rozmrazíme, česnek nakrájíme na drobno, slaninu a mozarellu na menší kostičky.
Na pánvi necháme seškvařit slaninu, pokud je hodně masová, přikápneme trošku oleje, přidáme česnek, opečeme (ne moc, aby česnek nezhořkl) a na tento základ rozprostřeme špenát, necháme trochu prohřát.
Přilejeme smetanu, osolíme, opepříme a na mírném ohni provaříme, aby špenát změkl a smetana trošku zhoustla.
Do této směsi vsypeme uvařené raviolky a půl bochánku nakrájené mozarelly, prohřejeme, aby se sýr trochu rozpustil a můžeme podávat.
Na závěr posypeme zbytkem mozarelly.