Raw kari risotto s žampiony recept

Top Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks květák
1 ks avokádo
2 lžíce med
6 ks žampiony
2 lžičky jablečný ocet
2 lžíce sojová omáčka
2 lžičky kari koření
1 ks žlutá paprika
140 g indiánská rýže
podle chuti
kmín
citron

Postup receptu

  1. Indiánskou rýži namočíme do vody na 12 - 18 hodin, musí ve vodě popraskat, až poté je připravena k jídlu.

  2. Sojovou omáčku smícháme s medem (případně nahradíme agávovým sirupem), kmínem a šťávou vymačkanou z celého citronu.

  3. Hříbky (klidně i žampiony) očistíme a nakrájíme na plátky. V připravené marinádě je necháme naložené alespoň 6 hodin.

  4. Květák a žlutou kapii dobře omyjeme a zbavíme nečistot. Vše nakrájíme nadrobno. Zeleninu smícháme se změklou rýží a marinovanými žampiony.

  5. Připravíme si kari omáčku. Dužinu z avokáda rozmixujeme společně s kari kořením, medem a jablečným octem.

  6. Kari omáčku smícháme s ostatními surovinami a máme hotovo. Raw kari risotto s žampiony podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!