Ražniči na plechu recept

Top Recepty

Suroviny na recept

2 ks klobása
200 g anglická slanina
2 ks tenký párek
500 g drůbeží játra
500 g kuřecí řízek
podle potřeby
olej
cibule
červená paprika
zelená paprika
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý černý pepř

Postup receptu

  1. Kuřecí řízky a játra nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka, anglickou slaninu na kostičky, párky nakrájíme na menší kousky a kraje nakrojíme (jako když opékáme buřty), krásně se rozevřou a na talíři to pěkně vypadá.

  2. Papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na širší proužky. Cibuli pokrájíme podle potřeby - velkou na silnější kolečka, malou na půlky nebo čtvrtky.

  3. Všechno smícháme a nasypeme na plech s vyšším okrajem. Pokropíme trochu olejem, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Ražniči upečeme v troubě doměkka.

  4. Ražniči z plechu podáváme s rýží nebo bramborami jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!