Rizoto s řeřichou a parmazánem recept

Top Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
80 g máslo
30 g řeřicha
1 ks cibule
100 g parmazán
3 hrnky zeleninový vývar
1 lžíce petrželová nať
0.5 lžičky mletý černý pepř
1 hrnek rýže arborio

Postup receptu

  1. Ve větším hrnci rozpustíme 40 g másla, přidáme nasekanou cibuli a necháme 3 minuty restovat. Přidáme rýži arborio, osmahneme a zalijeme hrnkem vývaru. Vaříme na mírném ohni a občasného míchání, až se vývar vsákne.

  2. Poté přidáme další hrnek vývaru a občas promícháme, až se opět vývar vsákne. Poté přidáme poslední hrnek vývaru, občas promícháme. Ve chvíli, kdy je rizoto husté, krémové a rýže je měkká, přidáme nadrobno nasekanou čerstvou řeřichu, petrželku a najemno nastrouhaný parmazán.

  3. Nakonec vmícháme do rizota s řeřichou zbytek másla, osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře.

  4. Rizoto s řeřichou ihned po přípravě podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!