Rizoto s řeřichou a parmazánem recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 0.5 lžičky sůl 80 g máslo 30 g řeřicha 1 ks cibule 100 g parmazán 3 hrnky zeleninový vývar 1 lžíce petrželová nať 0.5 lžičky mletý černý pepř 1 hrnek rýže arborio
Postup Rizoto s řeřichou a parmazánem recept
Postup receptu
-
Ve větším hrnci rozpustíme 40 g másla, přidáme nasekanou cibuli a necháme 3 minuty restovat. Přidáme rýži arborio, osmahneme a zalijeme hrnkem vývaru. Vaříme na mírném ohni a občasného míchání, až se vývar vsákne.
Poté přidáme další hrnek vývaru a občas promícháme, až se opět vývar vsákne. Poté přidáme poslední hrnek vývaru, občas promícháme. Ve chvíli, kdy je rizoto husté, krémové a rýže je měkká, přidáme nadrobno nasekanou čerstvou řeřichu, petrželku a najemno nastrouhaný parmazán.
Nakonec vmícháme do rizota s řeřichou zbytek másla, osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře.
Rizoto s řeřichou ihned po přípravě podáváme.