Roláda s jíškovým krémem recept

Top Recepty Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
150 g mletého cukru
6 vajec
80 g mletých ořechů
40 g polohrubé mouky
strouhaná citronová kůra
Jíškový krém:
150 g másla
80 g hladké mouky
250 ml mléka
150 g práškového cukru

Postup receptu

  1. V míse vyšleháme 6 žloutků do pěny s mletým cukrem, pak postupně vmícháme mouku, citronovou kůru a ořechy a nakonec vyšlehaný sníh z bílků.

  2. Hluboký plech vymažeme a vysypeme moukou, vylijeme těstem a upečeme v předem vyhřáté troubě dorůžova, až se těsto začne odlepovat od krajů, je těsto upečené.

  3. Zatepla roládu stočíme a necháme vychladnout.

  4. V kastrolku rozpustíme 50 gr másla, vsypeme hladkou mouku, za stálého míchání uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a vymícháme dohladka, provaříme. Necháme řádně vychladnout.

  5. V míse utřeme zbylé máslo s cukrem a postupně zašleháváme jíšku, vyšleháme dohladka.

  6. Krémem pomažeme vychladlý plát a srolujeme, zbylý krém necháme na potření smotané rolády a posypeme ořechy.

  7. Dáme do chladna.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!