Roláda s jíškovým krémem recept
Top Recepty MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 150 g mletého cukru
- 6 vajec
- 80 g mletých ořechů
- 40 g polohrubé mouky
- strouhaná citronová kůra
- Jíškový krém:
- 150 g másla
- 80 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 150 g práškového cukru
Postup Roláda s jíškovým krémem
Postup receptu
-
V míse vyšleháme 6 žloutků do pěny s mletým cukrem, pak postupně vmícháme mouku, citronovou kůru a ořechy a nakonec vyšlehaný sníh z bílků.
Hluboký plech vymažeme a vysypeme moukou, vylijeme těstem a upečeme v předem vyhřáté troubě dorůžova, až se těsto začne odlepovat od krajů, je těsto upečené.
Zatepla roládu stočíme a necháme vychladnout.
V kastrolku rozpustíme 50 gr másla, vsypeme hladkou mouku, za stálého míchání uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a vymícháme dohladka, provaříme. Necháme řádně vychladnout.
V míse utřeme zbylé máslo s cukrem a postupně zašleháváme jíšku, vyšleháme dohladka.
Krémem pomažeme vychladlý plát a srolujeme, zbylý krém necháme na potření smotané rolády a posypeme ořechy.
Dáme do chladna.