Rolovaný bůček s pestem recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
olej
sůl
1 lžíce mandle
2 ks červená kapie
1 kg vepřový bůček
5 řapíků řapíkatý celer
mletý černý pepř
1 lžíce bazalkové pesto
2 lžíce červený chilli olej

Postup receptu

  1. Plát libového vepřového bůčku očistíme a zbavíme kůže tak, aby na mase zůstala bílá vrstva tuku, kterou nakrájíme na drobnou mřížku. Oloupaný česnek prolisujeme a v mističce smícháme se 2 lžícemi chilli oleje a lžící strouhaných mandlí dohladka. Kapie očistíme a nakrájíme na kroužky. Řapíky celeru oloupeme a pokrájíme na špalky asi 2 cm dlouhé

  2. Plát bůčku osolíme, opepříme a z masité strany silně potřeme směsí pesta. Maso pevně svineme v rolku, kterou zajistíme potravinářskou nití. Pak rolku ze všech stran zprudka opečeme na oleji a přendáme do pekáčku. Bůčkovou rolku s pestem podlijeme malým množstvím vývaru a ve středně vyhřáté troubě upečeme doměkka. Ke konci pečení teplotu zvýšíme a k výpeku přidáme nakrájenou kapii a celer. Na mase se vytvoří růžová krustička a zelenina bude akorát, ne rozvařená

  3. Z upečené bůčkové rolky s pestem odstraníme nitě, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na porce. Maso obložíme zeleninou, přelijeme šťávou a podáváme s opečeným bramborem nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!