Roštěná smažená v pivním těstíčku recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
1/2 lžičky prášek do pečiva
100 g eidam
plnotučná hořčice
150 g hladká mouka
hladká mouka
125 ml světlé pivo
mletý černý pepř
4 plátky hovězí roštěná (tzv.minutkový steak)

Postup receptu

  1. Plátky masa omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a tence potřeme hořčicí. Sýr jemně nastrouháme

  2. Připravíme si těstíčko. Mouku promísíme s kypřícím práškem a solí. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Ze žloutků, piva a mouky připravíme hladké těstíčko, do kterého zlehka vmícháme sníh z bílků

  3. Připravené roštěnky obalujeme v hladké mouce, namáčíme v těstíčku a zvolna smažíme z obou stran ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Hotové roštěnky přendáme na plech, posypeme sýrem, který necháme pod grilem nebo v horké troubě rozpustit

  4. Roštěnky smažené v pivním těstíčku podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!