Roštěná smažená v pivním těstíčku recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 1/2 lžičky prášek do pečiva 100 g eidam plnotučná hořčice 150 g hladká mouka hladká mouka 125 ml světlé pivo mletý černý pepř 4 plátky hovězí roštěná (tzv.minutkový steak)
Postup Roštěná smažená v pivním těstíčku
Postup receptu
-
Plátky masa omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a tence potřeme hořčicí. Sýr jemně nastrouháme
Připravíme si těstíčko. Mouku promísíme s kypřícím práškem a solí. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Ze žloutků, piva a mouky připravíme hladké těstíčko, do kterého zlehka vmícháme sníh z bílků
Připravené roštěnky obalujeme v hladké mouce, namáčíme v těstíčku a zvolna smažíme z obou stran ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Hotové roštěnky přendáme na plech, posypeme sýrem, který necháme pod grilem nebo v horké troubě rozpustit
Roštěnky smažené v pivním těstíčku podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.