Roštěnka s pepřovou omáčkou recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
100 ml bílé víno
100 ml sladká smetana
hotová jíška
2 lžíce nakládaný zelený pepř
2 plátky hovězí roštěná - steak

Postup receptu

  1. Steakové plátky z hovězí roštěné omyjeme, osušíme a po okrajích několikrát nařízneme. Potřeme olejem a necháme několik hodin odležet

  2. Na rozpáleném oleji steaky opékáme z každé strany asi 3 minuty. Podle potřeby zmírníme plamen. Potom maso vyjmeme a teprve nyní osolíme. Výpek zalijeme vínem, vmícháme zelený pepř a povaříme. Podlijeme smetanou a podle potřeby zahustíme trochou hotové jíšky

  3. Roštěnku s pepřovou omáčkou podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!