Roštěnka s pepřovou omáčkou recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 100 ml bílé víno 100 ml sladká smetana hotová jíška 2 lžíce nakládaný zelený pepř 2 plátky hovězí roštěná - steak
Postup Roštěnka s pepřovou omáčkou
Postup receptu
-
Steakové plátky z hovězí roštěné omyjeme, osušíme a po okrajích několikrát nařízneme. Potřeme olejem a necháme několik hodin odležet
Na rozpáleném oleji steaky opékáme z každé strany asi 3 minuty. Podle potřeby zmírníme plamen. Potom maso vyjmeme a teprve nyní osolíme. Výpek zalijeme vínem, vmícháme zelený pepř a povaříme. Podlijeme smetanou a podle potřeby zahustíme trochou hotové jíšky
Roštěnku s pepřovou omáčkou podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem