Rybí pomazánka se zelenou natí recept

Top Recepty pomazánky

Suroviny na recept

100 g žervé
1 plechovka sardinky v oleji
2 - 3 špetky mletý černý pepř
2 kostky smetanový tavený sýr
3 lžíce krémová zakysaná smetana
1 - 1,5 hrst nať jarní cibulky

Postup receptu

  1. Sardinky slijeme z oleje (použijeme jednu velkou konzervu nebo dvě menší). V misce rozmačkáme vidličkou. Nať cibulky nadrobno nakrájíme a přimícháme k základu z ryb, smetany, žervé a sýru. Dobře prošleháme a dochutíme pepřem

  2. Rybí pomazánku necháme proležet v lednici alespoň 2 hodiny, ale nejlépe chutná až druhý den. Fígl je právě v pořádné dávce zelené natě, která vlastně pomazánku i zahustí

  3. Rybí pomazánku se zelenou natí podáváme s pečivem, zdobíme dle možností a chuti. Já posypala zelenou petrželkou a pokladla plátek sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!