Rybí pomazánka se zelenou natí recept
Top Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 100 g žervé 1 plechovka sardinky v oleji 2 - 3 špetky mletý černý pepř 2 kostky smetanový tavený sýr 3 lžíce krémová zakysaná smetana 1 - 1,5 hrst nať jarní cibulky
Postup Rybí pomazánka se zelenou natí
Postup receptu
-
Sardinky slijeme z oleje (použijeme jednu velkou konzervu nebo dvě menší). V misce rozmačkáme vidličkou. Nať cibulky nadrobno nakrájíme a přimícháme k základu z ryb, smetany, žervé a sýru. Dobře prošleháme a dochutíme pepřem
Rybí pomazánku necháme proležet v lednici alespoň 2 hodiny, ale nejlépe chutná až druhý den. Fígl je právě v pořádné dávce zelené natě, která vlastně pomazánku i zahustí
Rybí pomazánku se zelenou natí podáváme s pečivem, zdobíme dle možností a chuti. Já posypala zelenou petrželkou a pokladla plátek sýra.