Rychlá italská peperonata recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 ks cibule
1 lžička oregano
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
2 ks větší rajče
podle chuti
sůl
mletý pepř
balzamikový ocet
podle potřeby
olivový olej

Postup receptu

  1. Cibuli přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Papriky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Rajčata omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky.

  2. Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli. Zmírníme plamen a přidáme na plátky nakrájený česnek, smažíme asi minutu (česnek nesmí zhnědnout). Přidáme papriky, osolíme a přidáme oregano. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, osolíme a opepříme podle chuti. Rychlou italskou peperonatu povaříme bez pokličky asi 3 minuty. Nakonec zakápneme balzamikovým octem a ihned podáváme.

  3. Peperonata chutná výborně jako příloha k masu. Jako vegetariánský pokrm podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!