Rychlá jablková buchta se skořicí recept

Top Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 ml olej
4 ks vejce
35 dkg cukr moučka
1 lžička mletá skořice
35 dkg polohrubá mouka
1 lžička jedlá soda
1 balíček kypřící prášek do pečiva
35 dkg strouhaná jablka

Postup receptu

  1. Jablka vykrájíme, případně oloupeme a nastrouháme. V míse smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, mletou skořici, cukr moučka, jedlou sodu, nastrouhaná jablka, vejce a olej.

  2. Pekáč vyložíme pečícím papírem, těsto do něj nalijeme a rovnoměrně rozprostřeme. Buchtu pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  3. Jablková buchta se skořicí je vláčná, velmi chutná a neoschne (neokorá). Buchtu můžeme polít čokoládovou, cukrovou, citronovou či jinou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!