Rychlá jablková buchta se skořicí recept
Top ReceptySuroviny na recept
- těsto 150 ml olej 4 ks vejce 35 dkg cukr moučka 1 lžička mletá skořice 35 dkg polohrubá mouka 1 lžička jedlá soda 1 balíček kypřící prášek do pečiva 35 dkg strouhaná jablka
Postup Rychlá jablková buchta se skořicí recept
Postup receptu
-
Jablka vykrájíme, případně oloupeme a nastrouháme. V míse smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, mletou skořici, cukr moučka, jedlou sodu, nastrouhaná jablka, vejce a olej.
Pekáč vyložíme pečícím papírem, těsto do něj nalijeme a rovnoměrně rozprostřeme. Buchtu pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Jablková buchta se skořicí je vláčná, velmi chutná a neoschne (neokorá). Buchtu můžeme polít čokoládovou, cukrovou, citronovou či jinou polevou.