Rychlá játrová paštika recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 250 g máslo 1 ks cibule 80 ml smetana 1 lžíce sádlo 500 g kuřecí játra podle chuti sůl drcený kmín mletý černý pepř provensálské bylinky
Postup Rychlá játrová paštika recept
Postup receptu
-
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme játra, opepříme, ochutíme drceným kmínem a restujeme, dokud nejsou játra opečená ze všech stran (uvnitř mají zůstat růžová).
Částečně zchladlá játra osolíme, přidáme provensálské bylinky, máslo, nakrájený česnek, smetanu a vše důkladně rozmixujeme.
Formu na biskupský chlebíček (lze použít i velká miska od margarínu) vyložíme plátky slaniny, vlijeme hmotu a necháme v lednici ztuhnout.
Rychlá játrová paštika je výborná s domácím pečivem a brusinkovou omáčkou.