Rychlá krupicová polévka recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 lžíce máslo 1 lžíce krupice 1 kostka slepičí bujon 1 hrnek polévková zelenina podle chuti sůl vegeta mletý černý pepř podle potřeby zelená nať
Postup Rychlá krupicová polévka recept
Postup receptu
-
Základem je polévková zelenina. Připravuji si ji sama do zásoby do kelímků, protože si mohu vytvořit svou směs a nakrájenou ve tvaru, který mi vyhovuje. Stejně tak mám v kelímcích třeba zbylé nakrájené uvařené maso, kuličky játrových knedlíčků a vařené domácí drobení.
Jako základ použijeme máslo, na kterém osmahneme zeleninu. Přidáme krupici a také osmahneme, zalijeme vodou, doplníme bujonem, nasekanou natí a povaříme. Je-li zelenina měkká, přidáme rozšlehané vejce a dochutíme vegetou, solí a pepřem.
Rychlou krupicovou polévku ihned podáváme na stůl.