Rychlá krupicová polévka recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžíce máslo
1 lžíce krupice
1 kostka slepičí bujon
1 hrnek polévková zelenina
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
podle potřeby
zelená nať

Postup receptu

  1. Základem je polévková zelenina. Připravuji si ji sama do zásoby do kelímků, protože si mohu vytvořit svou směs a nakrájenou ve tvaru, který mi vyhovuje. Stejně tak mám v kelímcích třeba zbylé nakrájené uvařené maso, kuličky játrových knedlíčků a vařené domácí drobení.

  2. Jako základ použijeme máslo, na kterém osmahneme zeleninu. Přidáme krupici a také osmahneme, zalijeme vodou, doplníme bujonem, nasekanou natí a povaříme. Je-li zelenina měkká, přidáme rozšlehané vejce a dochutíme vegetou, solí a pepřem.

  3. Rychlou krupicovou polévku ihned podáváme na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!