Segoš recept

Top Recepty Vepřové maso

Suroviny na recept

1 kg krkovice
podle chuti zelí (já jsem měla domácí mrkvové)
olej
cibuli
zakysanou smetanu (může být i na veření)
sůl
pepř
špetka mleté papriky
2 lžíce hl. mouky

Postup receptu

  1. Cibuli si oloupeme, nakrájíme na kousky a osmažíme do sklovata, pak přidáme osolené, opepřené a nakrájené maso a smažíme. Asi za 5 minut podlijeme vodou a přidáme zelí, dusíme do měkka.

  2. Pak podle chuti dokořeníme a přidáme smetanu, do které dáme 2 lžíce hladké mouky a promícháme, kdyby se vám to zdálo husté, tak přilijte mléko (záleží na množství, ve kterém to děláte).

  3. Provaříme a podáváme s houskovém knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu