Segoš recept
Top Recepty Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg krkovice
- podle chuti zelí (já jsem měla domácí mrkvové)
- olej
- cibuli
- zakysanou smetanu (může být i na veření)
- sůl
- pepř
- špetka mleté papriky
- 2 lžíce hl. mouky
Postup Segoš
Postup receptu
-
Cibuli si oloupeme, nakrájíme na kousky a osmažíme do sklovata, pak přidáme osolené, opepřené a nakrájené maso a smažíme. Asi za 5 minut podlijeme vodou a přidáme zelí, dusíme do měkka.
Pak podle chuti dokořeníme a přidáme smetanu, do které dáme 2 lžíce hladké mouky a promícháme, kdyby se vám to zdálo husté, tak přilijte mléko (záleží na množství, ve kterém to děláte).
Provaříme a podáváme s houskovém knedlíkem.