Sekané řízky s omáčkou recept
Top ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 60 g máslo 1 ks cibule 2 ks žemle 1 ks citron 2 lžičky plnotučná hořčice 1 lžíce hladká mouka sardelová pasta 1 ks sladkokyselá okurka mletý černý pepř 0.8 kg mleté maso (míchané) podle potřeby strouhanka mléko olej na pečení 0.3 l voda nebo vývar na ozdobu petrželka kudrnka
Postup Sekané řízky s omáčkou recept
Postup receptu
-
Žemle namočíme v mléce, rozdrobíme do mletého masa, přidáme koření, sůl, vejce a strouhankou zahustíme. Z masové směsi tvoříme menší ploché placičky, které zprudka opečeme po obou stranách.
Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou a po osmahnutí zalijeme vývarem. Omáčku dobře provaříme. Potom přidáme hořčici, citronovou kůru a šťávu, pokrájenou kyselou okurku, trochu sardelové pasty a podle chuti osolíme.
Do omáčky vložíme sekané řízky a jen prohřejeme.
Sekané řízky s omáčkou podáváme s rýží nebo třeba s kolínky a na talíři posypeme kudrnkou.