Sekané řízky s omáčkou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
60 g máslo
1 ks cibule
2 ks žemle
1 ks citron
2 lžičky plnotučná hořčice
1 lžíce hladká mouka
sardelová pasta
1 ks sladkokyselá okurka
mletý černý pepř
0.8 kg mleté maso (míchané)
podle potřeby
strouhanka
mléko
olej na pečení
0.3 l voda nebo vývar
na ozdobu
petrželka kudrnka

Postup receptu

  1. Žemle namočíme v mléce, rozdrobíme do mletého masa, přidáme koření, sůl, vejce a strouhankou zahustíme. Z masové směsi tvoříme menší ploché placičky, které zprudka opečeme po obou stranách.

  2. Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou a po osmahnutí zalijeme vývarem. Omáčku dobře provaříme. Potom přidáme hořčici, citronovou kůru a šťávu, pokrájenou kyselou okurku, trochu sardelové pasty a podle chuti osolíme.

  3. Do omáčky vložíme sekané řízky a jen prohřejeme.

  4. Sekané řízky s omáčkou podáváme s rýží nebo třeba s kolínky a na talíři posypeme kudrnkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!