Sekaný biftek recept
Top Recepty Hovězí masoSuroviny na recept
- 1 kg vysokého hovězího roštěnce
- 2-3 lžíce whisky
- 1,5 lžíce worcestrové omáčky
- sůl
- drcený barevný pepř
- 1 větvička rozmarýnu
- 1-2 lžíce olivového oleje
- podle chuti mleté chilli
Postup Sekaný biftek
Postup receptu
-
Maso odblaníme, dvakrát umeleme, ochutíme whisky, worcestrem, solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem, přikápneme trochu oleje a vymícháme do kompaktní hmoty.
Vytvoříme 6 bifteků vysokých 2-2,5 cm, položíme na prkénko, potáhneme potravinovou fólií, zatížíme dalším prkénkem a dáme rozležet na několik hodin do ledničky.
Pak na olejem potřené rozpálené pánvi opečeme z obou stran prudce, snížíme plamen a dopékáme volněji. Nesmíme je ale přepéct, stačí jim několik minut, protože maso musí zůstat uvnitř růžové.
Odstavíme a necháme asi 5 minut odpočinout. Kdybychom zakrojili do čerstvě upečeného bifteku, vyteče všechna šťáva na talíř. My jsme si k tomu dali opékané brambory a italskou omáčku Salsa verde, viz poznámka.