Selská chlebová pizza recept

Top Recepty

Suroviny na recept

2 ks paprika
1 ks cibule
4 ks rajče
50 g ementál
1 lžička bazalka
1 lžička oregano
200 g mozzarella
100 g žampiony
2 lžíce olivový olej
3 ks nakládané feferonky
těsto
1 lžička sůl
2 ks vejce
15 g sádlo
koriandr
250 g hladká mouka
250 g hrubá mouka
250 ml vlažná voda
30 g sušené droždí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup receptu

  1. Mouky prosejeme do mísy, vmícháme droždí, koření a sádlo. Přidáme vlažnou vodu a vejce. Vymícháme kompaktní těsto, které necháme 30 minut odležet. Těsto promícháme a necháme opět 30 minut kynout. Potom na pomoučněném válu řádně prohněteme a vytvarujeme na placky (4 porce). Těsto položíme do formy na pizzu nebo na dobře vymaštěný plech. Okraj těsta vytočíme nahoru a povrch několikrát propícháme.

  2. Povrch vytvarovaného těsta potřeme olejem, poklademe na plátky nakrájenými rajčaty. Posypeme solí, pepřem, bazalkou a oreganem.

  3. Slaninu pokrájenou na kostičky vyškvaříme, přidáme zeleninu a žampiony pokrájené na tenké proužky. Vše krátce opražíme. Směs po vychladnutí rozprostřeme na vrstvu rajčat, obložíme nakrájenou mozzarellou, posypeme strouhaným ementálem a 15 - 20 minut pečeme v předehřáté troubě.

  4. Selskou chlebovou pizzu ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!