Sezamový chléb z Íránu recept

Top Recepty Domácí pekárna

Suroviny na recept

25 g droždí
3 dl vlažné vody
2 lžíce oleje
8 dl hladké mouky
(ev. 1 lžička soli)
voda k potření
2 lžíce sezamových semínek

Postup receptu

  1. Droždí rozdrobte do mísy, přidejte vodu a ostatní ingredience vyjma sezamových semínek. Vypracujte hladké těsto a nechte kynout pod utěrkou cirka hodinu. Poté zpracujte těsto na válu, rozdělte na čtyři stejné díly a vyválejte válečkem do podlouhlých placek.

  2. Položte placky na vymaštěný plech a nechte kynout pod utěrkou asi 30 minut.

  3. Potřete chléb vodou a posypte sezamovými semínky.

  4. Pečte v troubě vyhřáté na 175-200°C nejméně 10 minut než chléb dostane pěknou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!