Silvestrovská kolečka recept
Top Recepty PředkrmySuroviny na recept
- 500 g hladké mouky nebo polohrubé mouky
- 40 g droždí
- špetka cukru
- 200 ml mléka
- 60 g tuku
- 1/2 vejce
- lžíce soli
- mouka na vyválení
- 1/2 vejce na potření
- Náplň:
- 100 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 1 lžička karí koření
- sůl
Postup Silvestrovská kolečka
Postup receptu
-
Mouku prosejeme do mísy.
Doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme cukr, 2 lžíce vlažného mléka a s trochou mouky rozmícháme těstíčko, které přikryjeme.
Když droždí vykyne, doplníme solí, rozehřátým prochladlým tukem, vejcem a se zbylým mlékem vypracujeme těsto, které necháme kynout.
Vykynuté těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka o průměru asi 7 cm.
Na polovinu rozdělíme náplň, přikryjeme zbylými kolečky a dobře přitiskneme.
Kolečka přendáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a upečeme v dobře vyhřáté troubě.
Náplň: Na trošce tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Po opečení přidáme karí koření, osolíme a po vychladnutí plníme.