Silvestrovská kolečka recept

Top Recepty Předkrmy

Suroviny na recept

500 g hladké mouky nebo polohrubé mouky
40 g droždí
špetka cukru
200 ml mléka
60 g tuku
1/2 vejce
lžíce soli
mouka na vyválení
1/2 vejce na potření
Náplň:
100 g anglické slaniny
2 cibule
1 lžička karí koření
sůl

Postup receptu

  1. Mouku prosejeme do mísy.

  2. Doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme cukr, 2 lžíce vlažného mléka a s trochou mouky rozmícháme těstíčko, které přikryjeme.

  3. Když droždí vykyne, doplníme solí, rozehřátým prochladlým tukem, vejcem a se zbylým mlékem vypracujeme těsto, které necháme kynout.

  4. Vykynuté těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka o průměru asi 7 cm.

  5. Na polovinu rozdělíme náplň, přikryjeme zbylými kolečky a dobře přitiskneme.

  6. Kolečka přendáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a upečeme v dobře vyhřáté troubě.

  7. Náplň: Na trošce tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Po opečení přidáme karí koření, osolíme a po vychladnutí plníme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!