Škvarkové raženky recept

Top Recepty Slané pečivo

Suroviny na recept

280 ml (g) vody
30 g oleje
2 lžičky cukru
2 rovné lžičky soli
2 vrchovaté lžíce ovesných vloček (celkem 25 g)
50 g krájených škvarků
špetka drceného kmínu (možné přidat i špetku sušeného česneku - opatrně, aby z těsta zas příliš nevoněl)
70 g žitné mouky celozrnné jemné
400 g hladké mouky
15-18 g droždí

Postup receptu

  1. Kromě škvarků dáme všechny suroviny do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto. Odložené škvarky přidáme při zvukovém signálu.

  2. Vykynuté těsto vytáhneme z pekárny, propracujeme, rozdělíme na 12 dílků a z každého uděláme malou bulku. Pomoučněnou raznicí ji narazíme a uložíme na plech s pečícím papírem (fólií) oraženou stranou dolů.

  3. Po částečném nakynutí (asi 15-20 minut) raženky obrátíme, necháme ještě kynout, (asi 10-15 minut), potřeme vejcem, sypeme semínky a ve vyhřáté troubě upečeme (220°C/20 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!