Skvělá pomazánka z uzené makrely recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 lžička plnotučná hořčice 1 ks uzená makrela 3-5 lžic rostlinné máslo podle chuti sůl mletý pepř citronová šťáva čerstvá pažitka
Postup Skvělá pomazánka z uzené makrely recept
Postup receptu
-
Menší makrelu vykostíme a zbavíme kůže. Takto upravené maso nakrájíme na nadrobno do mísy, přidáme jemně nakrájenou cibulku (množství podle svých zvyklostí), majonézu (lze vynechat), plnotučnou hořčici, sůl, pepř, citronovou šťávu a Perlu (já dávám máslovou). Přidáváme ji postupně, tolik, aby vznikla pomazánka. Záleží na množství nakrájeného masa, které máme spojit.
Všechny suroviny na makrelovou pomazánku důkladně promícháme. Nejlépe to jde šlehačem, aby se ingredience dobře spojily. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a pomazánku z uzené makrely dáme před podáváním vychladit do lednice.
Skvělá pomazánka z uzené makrely nejlépe chutná doplněná pečivem a s oblíbenou zeleninou je to výborná večeře.