Skvělý dort Malakov recept

Top Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 špetky sůl
4 ks vejce
2 lžíce prášek do pečiva
130 g cukr moučka
125 g hladká mouka
125 g škrobová moučka
3 lžíce studená voda
2 lžíce citronová štáva
krém
200 g máslo
1 ks žloutek
0 l mléko
4 lžíce voda
100 g cukr krupice
130 g cukr moučka
40 g škrobová moučka
120 g mleté mandle
3 kapky mandlové aroma
na potření
1 sklenka rum

Postup receptu

  1. Připravíme si těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s vodou a citronovou šťávou litou po částech. Po částech přidáme moučkový cukr a promícháme. Postupně do těsta přimícháváme žloutky, prosátou mouku s pečicím práškem, škrobovou moučku a špetku soli. Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30 minut. Korpus necháme vychladnout.

  2. Připravíme si krém. Mléko dáme vařit s cukrem. Škrobovou moučku s cukrem rozmícháme s vodou a přidáme mandlovou esenci. Horké mléko nalijeme do směsi a povaříme asi 2 minuty. Přidáme mandle, žloutek a povaříme ještě minutku. Odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a přidáme do studeného krému.

  3. Hotový korpus rozdělíme na 3 díly, které navlhčíme rumem. Krém si rozdělíme a potřeme jím díly korpusu. Trochu krému si necháme na dekoraci. Díly korpusu naskládáme na sebe, lehce přitlačíme. Zbytkem krému potřeme vrch a strany dortu, které posypeme mletými oříšky. Zbytek krému dáme do cukrářského sáčku a dort Malakov ozdobíme podle fantazie. Zdobila jsem ho kandovanými třešněmi.

  4. Skvělý dort Malakow dáme do lednice na 24 hodin vychladit a poté můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!