Sladké mámení recept

Top Recepty Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
3 vejce
1 PL kakaa
100 g cukru moučka
70 g hrubé mouky
1 ČL prášku do pečiva
Krém:
30 g másla
30 g hladké mouky
250 ml mléka
100 g másla
1 lžíce kakaa
100 g cukru moučka
2 kelímky 33% šlehačky
čokoláda dle chuti (na vaření, hořká, margot)

Postup receptu

  1. Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a vysypané formy (menší plech) a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20-25 minut. Necháme vychladnout.

  2. Krém: Ze 30 g másla a stejného množství hladké mouky si připravíme jíšku. Postupně přiléváme mléko po malých dávkách a vždy dobře rozmícháme. Vymíchanou hladkou kaši necháme vychladnout.

  3. Ušleháme 100 g másla s cukrem a kakaem. Když je jíšková kaše vychladlá, tak ji postupně za stálého šlehání přidáváme k máslu.

  4. Šlehačku vyšleháme do tuha.

  5. Na korpus namažeme kakaový krém, na něj ušlehanou šlehačku a posypeme nastrouhanou čokoládou dle chuti (já dala margot, na vaření mi ti pacholci snědli).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!