Slaný závin s mletým masem recept

Top Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
vejce
1 ks pórek
1 balíček listové těsto
25 dkg anglická slanina
40 dkg mleté maso
olej nebo sádlo
40 dkg listový špenát
25 dkg plátkový sýr
mletý černý pepř
celý kmín

Postup receptu

  1. Malé válečky sekané si upečeme den dopředu v alobalu ze 40 dkg mletého masa podle chuti každého kuchaře

  2. Špenátové listy (třeba mražené) spaříme, pak je krátce podusíme s nakrájeným pórkem na tuku, opepříme, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Špenátovou směs necháme vychladit

  3. Listové těsto rozdělíme na 3 díly a vyválíme na tenké pláty, poklademe sýrem, pak špenátem, na který poklademe slaninu nebo šunku, položíme válečky studené sekané, svineme do závinu a konce dobře uzavřeme

  4. Slaný závin s mletým masem položíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou, posypeme kmínem (mákem, sezamem) a dáme péct do vyhřáté trouby, až je krásně růžový

  5. Slaný závin s mletým masem podáváme teplý nebo studený. Studený závin se podává lépe, protože je sýr ztuhlý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!