Šlehačková bábovka 1 recept

Top Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
2 lžíce kakao
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr moučka
1 špetka mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup receptu

  1. Vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem ušleháme ručním mixérem do pěny. Do prosáté mouky zamícháme prášek do pečiva. Postupně přidáváme šlehačku a mouku do hmoty z vajec a cukru. Šleháme zhruba 15 minut.

  2. Těsto na šlehačkovou bábovku rozdělíme na dvě části, větší část zůstane světlá a do menší části přidáme kakao se špetkou skořice.

  3. Máslem vymažeme bábovkovou formu a vysypeme hrubou moukou. Střídavě klademe obě těsta do formy. Šlehačkovou bábovku pečeme v mírně předehřáté troubě asi 35 minut.

  4. Upečenou šlehačkovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a ocukrujeme nebo ozdobíme polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!