Slepice Eňo-ňuňo recept
Top Recepty Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 slepice
- 1 cibule
- 1 šlehačka
- 3 oloupaná rajčata (nebo v plechovce)
- 2 zelené papriky
- 2 lžičky červené mleté papriky
- sůl
- tymián
- 2 bobkové listy
- špetka kmínu
- špetka nového mletého koření
- hladká mouka
- špek
Postup Slepice Eňo-ňuňo
Postup receptu
-
Slípku očistíme, naporcujeme, prošpikujeme, osolíme a posypeme tymiánem.
V pečicí pánvi si rozpustíme máslo, přilejeme olej a porce slípky opečeme.
Přendáme do papiňáku a ve výpeku osmahneme cibuli nadrobno nakrájenou do zlatova, přidáme kmín, bobkové listy, nové koření a červenou papriku, zalejeme horkou vodou.
Přelejeme do papiňáku, osolíme a vaříme 45 minut.
Maso vyndáme na talíř, do omáčky přidáme papriky a rajčata nadrobno nakrájená, povaříme 10 minut a zalejeme záklechtkou ze šlehačky a hladké mouky, provaříme.