Smažená krůtí prsíčka s pikantní okurkovou salsou recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

Na krůtí kousky:
850 gramů krůtích prsíček (kuřecích)
2 vejce
1 malý Cibuláček - cibulový salám (je balený jako játrovka)
sojová omáčka
libeček
mletý čerstvý pepř
150 gramů strouhanky
špetka kokosu (nemusí být)
150 gramů hladké mouky
100 ml zakysané smetany
olej na smažení
Na salsu:
1 velká salátová okurka
2 chilli papričky
1 balíček zelených okapaných oliv
1 PL nasekaného libečku nebo petrželky
1 limetka
1 PL olivového oleje

Postup receptu

  1. Maso očistíme, omyjeme a pokrájíme na širší a delší nudličky. Vetřeme pak do pokrájeného masa cibulový salám, smíchaný s hořčicí, bylinkami, pepřem a kapkou sójové omáčky. Necháme odležet asi 4 hodiny, dle chuti pak ještě okořeníme.

  2. Mezitím si rozšleháme vejce se smetanou.

  3. Nakrájené a takto upravené maso pak obalujeme v mouce a v rozšlehaných vejcích se smetanou a následně ve strouhance se špetkou kokosu.

  4. Všechny nudličky pak poklademe na plech, pokapaný olejem a pomalu necháme v troubě na 200 stupňů z obou stran smažit.

  5. Okurku pečlivě omyjeme, nakrájíme na malé kostičky společně s očištěnou chilli papričkou. Přidáme bylinky, okapané olivy, olivový olej a opepříme. Pokapeme nakonec vše limetkovou šťávou.

  6. Hotovou chlazenou salsu podáváme k osmaženým krůtím nudličkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!