Smažené kuře po Toskánsku recept
Top Recepty Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 celé kuře
- 4 velká vejce
- 100 g hladké mouky
- 2 větvičky rozmarýnu
- sůl
- pepř
- špetka chilli papričky (nemusí být)
Postup Smažené kuře po Toskánsku
Postup receptu
-
Do vetsi misky dame vejce, rozkvrdlame, pridame sul, pepr, cili papricky a nasekany rozmaryn.
Omyte kure naporcujeme asi na 10 dilu a vlozime do vajecne hmoty. Nechame alespon 30 minut nalozene.
Pote vyndame jednotlive dily kurete, okapeme prebytecne vejce zpet do misy.
K vejcim pridame asi 100 gr mouky a utvorime testicko, ktere je hustejsi nez na palacinky. (Mnozstvi mouky je orientacni, zalezi na velikosti vajec a na suchosti ci vlhkosti mouky).
Kure obalime v testicku (muzeme si pomahat i lzickou) a smazime v horkem oleji do ruzova. Dle chuti prisolime.