Smetanová kedlubnová omáčka recept

Top Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
1 špetka cukr
1 špetka sůl
1 lžička ocet
1 lžička worchestrová omáčka
omáčka
2 ks kedluben
1 kelímek smetana 12%

Postup receptu

  1. Vezmeme dva kedlubny, očistíme, zbavíme slupky a dáme do hrnce s trochou vody, osolíme a necháme povařit do změknutí. Kedlubny samy pustí zbytek vody. Vaříme dle tvrdosti kedlubnů zhruba 15 minut.

  2. Poté si půl smetany odlijeme do hrnce a v druhé půlce rozkvedláme hladkou mouku na zahuštění. Vlijeme do hrnce a povaříme.

  3. Smetanovou kedlubnovou omáčku dochucujeme solí, cukrem, octem a worchestrovou omáčkou.

  4. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory, ke smetanové kedlubnové omáčce také můžeme opéct salám a volské oko.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!