Smetanová kedlubnová omáčka recept
Top ReceptySuroviny na recept
- podle chuti 1 špetka cukr 1 špetka sůl 1 lžička ocet 1 lžička worchestrová omáčka omáčka 2 ks kedluben 1 kelímek smetana 12%
Postup Smetanová kedlubnová omáčka recept
Postup receptu
-
Vezmeme dva kedlubny, očistíme, zbavíme slupky a dáme do hrnce s trochou vody, osolíme a necháme povařit do změknutí. Kedlubny samy pustí zbytek vody. Vaříme dle tvrdosti kedlubnů zhruba 15 minut.
Poté si půl smetany odlijeme do hrnce a v druhé půlce rozkvedláme hladkou mouku na zahuštění. Vlijeme do hrnce a povaříme.
Smetanovou kedlubnovou omáčku dochucujeme solí, cukrem, octem a worchestrovou omáčkou.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory, ke smetanové kedlubnové omáčce také můžeme opéct salám a volské oko.