Smetanové lišky v nudlích recept

Top Recepty Houby

Suroviny na recept

10 dkg čerstvých hub (Liška obecná)
máslo
2 dcl smetany ke šlehání
široké nudle
sůl
mletý kmín

Postup receptu

  1. Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle dle návodu na balení.

  2. Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky.

  3. Do pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku mletého kmínu a vložíme lišky. Lehce podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou ideálně měkké, čehož docílíme za 5 minut. Jakmile jsou lišky hotové a skoro bez šťávy tak je v pánvi podlijeme smetanou a necháme ještě společně projít lehce varem, aby došlo ke spojení lahodných chutí obsažených surovin.

  4. Do pánve přidáme k liškám a smetaně uvařené a okapané široké nudle. Dle potřeby osolíme a vše společně promícháme, čímž omáčka krásně ulpí na nudlích. Promíchané nudle přendáme do hlubokého talíře a necháme si chutnat. Po ochutnání zjistíme, že i z minima ale kvalitních surovin jde připravit pokrm, po jehož ochutnání máte tzv. nebe v hubě“.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!