Šneky s drcenými rajčaty, česnekem a bazalkou recept
Top Recepty Slané pečivoSuroviny na recept
- 1 listové těsto (nejlépe Lando)
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 kostka tofu uzené
- čerstvá bazalka
- 5 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- žloutek na potření
- celý kmín (popřípadě jakákoliv oblíbená semínka)
Postup Šneky s drcenými rajčaty, česnekem a bazalkou
Postup receptu
-
Rajčata z plechovky dáme do síta a necháme je okapat. Lžící je promícháváme tak dlouho, až v sítku zůstanou pouze rajčata bez šťávy.
Šťávy zbavená rajčata dáme do čopru - (přítlačný mixér), přidáme stroužky česneku, bazalkové lístky, sůl a pepř. Vše rozmixujeme.
Listové těsto rozpůlíme na polovinu, lépe se s ním pak pracuje. Každou polovinu rozválíme do obdélníku.
Každý ze dvou plátů potřeme směsí rajčat a nastrouháme na to tofu. Srolujeme a krájíme opatrně na asi 2 cm kolečka, která hned dáváme na plech s pečícím papírem.
Každé kolečko potřeme žloutkem a posypeme kmínem, popřípadě semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 min. na 200 °C, ale raději hlídáme, abychom je nespálili.