Šneky s drcenými rajčaty, česnekem a bazalkou recept

Top Recepty Slané pečivo

Suroviny na recept

1 listové těsto (nejlépe Lando)
1 plechovka drcených rajčat
1 kostka tofu uzené
čerstvá bazalka
5 stroužků česneku
sůl
pepř
žloutek na potření
celý kmín (popřípadě jakákoliv oblíbená semínka)

Postup receptu

  1. Rajčata z plechovky dáme do síta a necháme je okapat. Lžící je promícháváme tak dlouho, až v sítku zůstanou pouze rajčata bez šťávy.

  2. Šťávy zbavená rajčata dáme do čopru - (přítlačný mixér), přidáme stroužky česneku, bazalkové lístky, sůl a pepř. Vše rozmixujeme.

  3. Listové těsto rozpůlíme na polovinu, lépe se s ním pak pracuje. Každou polovinu rozválíme do obdélníku.

  4. Každý ze dvou plátů potřeme směsí rajčat a nastrouháme na to tofu. Srolujeme a krájíme opatrně na asi 2 cm kolečka, která hned dáváme na plech s pečícím papírem.

  5. Každé kolečko potřeme žloutkem a posypeme kmínem, popřípadě semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 min. na 200 °C, ale raději hlídáme, abychom je nespálili.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!