Špagetová dýně s rajčatovo-medovou omáčkou recept

Top Recepty Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 špagetová dýně (použijeme 400 g uvařené)
1 cibule
2 stroužky česneku
150 g rajčatového pyré
3-4 lžíce vody
200 ml kysané smetany
2 lžíce medu
tvrdý sýr
pepř
sůl

Postup receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme pohybom vidličky špagety). Zvyšok dyne, ktorý nespotrebujeme, uchovávame v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Pridáme pyré, vodu, čierne korenie a soľ a varíme 5 minút.

  3. Odstavíme z ohňa, pridáme med a smotanu, premiešame a dáme opäť na sporák. Necháme prejsť varom, viac nevaríme.

  4. Omáčkou prelievame špagetovú dyňu na tanieroch.

  5. Nakoniec posypeme na vločky nastrúhaným syrom.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!