Špaldová bábovka bez cukru recept
Top Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 125 ml olivový olej 1 špetka mletá skořice 250 g špaldová mouka 125 ml hrušková šťáva 1 balíček vinný kámen 1 špetka stévie
Postup Špaldová bábovka bez cukru
Postup receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Našleháme žloutky s hruškovou šťávou. Přidáme olivový olej, přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem a skořicí podle vlastní chuti. Nakonec do těsta vmícháme našlehané bílky. V případě dalšího doslazení použijeme džem či povidla, bez přidaného cukru nebo stévii
Těsto na špaldovou bábovku nalijeme do bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C přibližně 45 minut. Upečenou bábovku vyzkoušíme špejlí, vyndáme a necháme vychladnout. Pak ji vyklopíme
Špaldovou bábovku bez cukru nakrájíme a můžeme podávat. Kdo se neobejde bez cukru, může posypat již hotovou bábovku.