Špaldová bábovka bez cukru recept

Top Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
125 ml olivový olej
1 špetka mletá skořice
250 g špaldová mouka
125 ml hrušková šťáva
1 balíček vinný kámen
1 špetka stévie

Postup receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Našleháme žloutky s hruškovou šťávou. Přidáme olivový olej, přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem a skořicí podle vlastní chuti. Nakonec do těsta vmícháme našlehané bílky. V případě dalšího doslazení použijeme džem či povidla, bez přidaného cukru nebo stévii

  2. Těsto na špaldovou bábovku nalijeme do bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C přibližně 45 minut. Upečenou bábovku vyzkoušíme špejlí, vyndáme a necháme vychladnout. Pak ji vyklopíme

  3. Špaldovou bábovku bez cukru nakrájíme a můžeme podávat. Kdo se neobejde bez cukru, může posypat již hotovou bábovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!