Špekáčkový guláš s noky recept

Top Recepty Bramborová jídla

Suroviny na recept

800 g brambor
4 špekáčky
sádlo
uzená paprika
špetka sypké chilli papričky
sůl
pepř
6 stroužků česneku
1 velká žlutá paprika
2 velká rajčata
voda
2 menší cibule
sušená nebo čerstvá majoránka
Noky:
2 vejce
200 ml mléka
krupička nebo hrubá mouka
špetka soli
špetka kurkumy

Postup receptu

  1. Cibuli necháme zesklovatět, přidáme na kostičky nakrájené špekáčky. Přisypeme oba druhy sypkých paprik, na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájenou velkou žlutou papriku (zbavenou jádřince) a zalijeme vodou.

  2. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou a vaříme do změknutí brambor, které necháme trochu rozvařit. Guláš se tak zahustí. Přidáme krátce povařit i pokrájená rajčata.

  3. Na noky smícháme vejce, sůl, mouku, mléko a špetku kurkumy. Mouky dáme tolik, aby se noky nerozpadly a nerozvařily. Vyzkoušíme u prvního uvařeného noku a podle toho přidáme mouku. Lžičkou namočenou ve vodě vykrajujeme noky a povaříme je v guláši ještě cca 6 minut. Guláš pak dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!