Špenát (mangold), vepřové maso, bramborový knedlík recept

Top Recepty Vepřové maso

Suroviny na recept

60 dkg vepřové kotlety bez kosti
2 pytlíky bramborového knedlíku (1 pytlík/400g)
15-25 listů mangoldu (špenátu)
1 vejce
sůl
česnek
1 menší cibulka
kmín
na zásmažku:
trochu mouky
olej

Postup receptu

  1. Špenát: spaříme listy špenátu (u toho špenátu je lepší si odkrojit stopky delší, někdy mouhou být dost tvrdé), listy rozmixujeme, dáme vařit, postupně přidáme rozmačkaný česnek a 1 rokvedlané vejce. Pokud byste to měli i teď řídké tak si udělejte zásmažku z oleje a mouky. Dochuťte dle libosti.

  2. Maso: na drobno si nakrájíme cibulku, tu dám na hlubší pánvičku(wok) s kapkou oleje, kotletu nakrájíme na kostičky, ty dáme do lehce změklé cibulky, kterou už máme na pánvi, zprudka opečeme, osolíme, přidáme trochu kmínu celého, lehce podlijeme pokud nám maso nepustilo dostatek šťávy, přikryjeme pokličkou a dusíme 10-20 minut podle velikosti kostiček do měkka

  3. Knedlíky připravím podle návodu na obalu sáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!