Špenát (mangold), vepřové maso, bramborový knedlík recept
Top Recepty Vepřové masoSuroviny na recept
- 60 dkg vepřové kotlety bez kosti
- 2 pytlíky bramborového knedlíku (1 pytlík/400g)
- 15-25 listů mangoldu (špenátu)
- 1 vejce
- sůl
- česnek
- 1 menší cibulka
- kmín
- na zásmažku:
- trochu mouky
- olej
Postup Špenát (mangold), vepřové maso, bramborový knedlík
Postup receptu
-
Špenát: spaříme listy špenátu (u toho špenátu je lepší si odkrojit stopky delší, někdy mouhou být dost tvrdé), listy rozmixujeme, dáme vařit, postupně přidáme rozmačkaný česnek a 1 rokvedlané vejce. Pokud byste to měli i teď řídké tak si udělejte zásmažku z oleje a mouky. Dochuťte dle libosti.
Maso: na drobno si nakrájíme cibulku, tu dám na hlubší pánvičku(wok) s kapkou oleje, kotletu nakrájíme na kostičky, ty dáme do lehce změklé cibulky, kterou už máme na pánvi, zprudka opečeme, osolíme, přidáme trochu kmínu celého, lehce podlijeme pokud nám maso nepustilo dostatek šťávy, přikryjeme pokličkou a dusíme 10-20 minut podle velikosti kostiček do měkka
Knedlíky připravím podle návodu na obalu sáčku.