Špenátové noky se zeleninou a dýňovou omáčkou recept

Top Recepty Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 balení špenátových noků
mražená zelenina dle chuti (např. hrášek s karotkou)
500 g žluté dýně
1 cibule
1/4 l mléka
mletá sladká paprika
hladká mouka
máslo nebo olivový olej
sůl
pepř
voda podle potřeby

Postup receptu

  1. Špenátové noky osmahneme na troše olivového oleje do křupava.

  2. Mezitím si dáme osmažit na drobno pokrájenou cibulku, přidáme mletou sladkou papriku, zaprášíme moukou a vymícháme.

  3. Zalijeme mlékem a podle potřeby trochou studené vody, osolíme, opepříme a přidáme na kostičky pokrájenou dýni. To vše uvaříme doměkka.

  4. Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixerem buď úplně do hladka a nebo necháme kousky dýní pro chuť.

  5. Na jiné pánvi lehce podusíme mraženou zeleninu, aby byla nejlépe na skus.

  6. Nakonec vše smícháme dohromady a výborný a zdravý oběd je na světě. Nevypadá to zrovna jako fotka z časopisu, ale bylo to vážně moc dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!