Šťavnaté kuřecí paličky recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

12 kuřecích paliček
500 ml podmáslí
sušený česnek
sůl
100 g hladké mouky
1 instantní rajčatová omáčka (nejlépe bez zavářky)
asi 5 lžic kořenící směsi Adamova žebra (nebo jiné, podobné, s červenou paprikou)
1 lžička provensálského koření
olej

Postup receptu

  1. Maso osolíme a přes noc naložíme do podmáslí, okořeněného granulovaným česnekem.

  2. Druhý den maso vyndáme, necháme okapat a osušíme (spořivější mohou z podmáslí vyrobit polévku).

  3. Mouku, prášek na přípravu rajské polévky a koření smícháme v igelitovém sáčku, postupně do něj vkládáme paličky a dobře protřeseme, aby byly celé obalené.

  4. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje na středním stupni asi půl hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!