Steak podle Citlivé kuchyně recept

Top Recepty Hovězí maso

Suroviny na recept

2 x cca 200 g hovězího steaku
olivový olej
sůl
chilli

Postup receptu

  1. Hovězí steak omyjeme pod studenou vodou a případně odblaníme.

  2. Z jedné strany potřeme olivovým olejem.

  3. Pánvičku nasucho rozpálíme.

  4. Steak vložíme potřenou stranou na pánvičku a opékáme cca 2 minuty.

  5. Během opékání potřeme olejem i druhou stranu a steak obrátíme.

  6. Opékáme i na druhé straně, průběžně obracíme po cca 1 minutě, aby byl steak propečený z obou stran.

  7. Pokud chceme mít steak propečený medium, stačí pár minut. Já ho dělávám propečenější, celkově opékám cca 6-10 minut, podle tloušťky masa. Podle potřeby můžeme ztlumit stupně.

  8. Ještě na pánvičce steak z jedné strany lehce osolíme a poprášíme chilli. Osolenou stranou položíme na talíř, osolíme z druhé strany a poprášíme chilli.

  9. Steak je vynikající a šťavnatý.

  10. Jako příloha se nejvíce hodí šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!