Steak z uruguayské roštěné recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 lžíce olej
čerstvě mletý pepř
hrubozrnná mořská sůl
1 kg uruguayská nízká roštěná

Postup receptu

  1. Roštěnec si hodinu předem vyndáme z lednice, aby získalo pokojovou teplotu. Pak ji rozdělíme na 4 plátky a naporcujeme. Pokud na ni máme tuk a šlachu, nařízneme ji do mřížky. Pak plátky opepříme, potřeme olejem, ale nesolíme. Vezmeme vidličku s dlouhými hroty a několikrát každý plátek propíchneme z obou stran. Maso necháme chvilku odležet

  2. Poctivou grilovací pánev dáme na sporák a pořádně rozpálíme. Nedáváme na ni olej. Vložíme plátky uruguayské roštěné a restujeme. Steaky vysoké 2 cm griluji 90 - 120 vteřin z každé strany. Máme je ale rádi syrovější, tedy "rare". Pokud je chcete medium, doporučuji nechat je z každé strany necelé 3 minuty. Nebo je grilovat stejně a pak je dát dopéct do vyhřáté trouby

  3. Steaky z uruguayské roštěné vyjmeme z pánve a odložíme je na talíř odpočinout. Pak je přeložíme na nahřáté talíře. Steaky z uruguayské roštěné ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!