Stehýnko v meruňkovo bylinném přílivu recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kuřecí stehýnko
2 dcl bílého vína
2 snítky máty
2 snítky rozmarýnu
3 pěkně zralé meruňky
olej na smažení
bílý pepř
sůl na dochucení

Postup receptu

  1. V misce smícháme 1 dcl vína se špetkou bílého pepře, trošinkou soli, nasekanými bylinkami a 2 meruňkami nakrájenými hodně nadrobno. U stehýnka uvolníme kůži a nacpeme tam tuto směs po obou stranách a necháme odležet. Nějaká směs zbude, odložíme na pozdější úpravu.

  2. V pánvi rozpálíme olej, vložíme stehýnko a orestujeme. Malinko podlijeme vodou a dusíme do měkka – cca 15 min. Během dušení poléváme vypečenou šťávou.

  3. V závěru dušení podlijeme 1 dcl vína a dodusíme, přičemž přidáme zbytek směsi, vypneme sporák a necháme dojít. Příloha dle volby – pohanka, rýže, bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!