Stroganoff podle dědy šéfkuchaře recept

Top Recepty Hovězí maso

Suroviny na recept

500 g hovězí roštěné
250 g žampiónů
2 cibule
2 lžíce rajského protlaku
200 ml smetany ke šlehání
máslo
olivový olej
hladká mouka
3 lžíce čerstvého nasekaného kopru
černý pepř
sůl

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky.

  2. Necháme odležet, obalíme v hladké mouce a pepři a zprudka opečeme na rozpáleném másle.

  3. Opékáme asi 8 minut ze všech stran a poté vložíme do trouby, nahřáté na cca 100°C, aby se dopeklo a udrželo teplé.

  4. V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli, pokrájenou na proužky a žampióny, nakrájené na plátky.

  5. Poté chvilku podusíme, přidáme rajský protlak, smetanu a provaříme.

  6. Nudličky masa vyndáme z trouby, vmícháme k surovinám v pánvi, přidáme nasekaný kopr, dosolíme a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!