Strouhankový řízek recept

Top Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
vejce
strouhanka
podle chuti
sůl
cibule
hořčice
koření
červená paprika
tvrdý sýr
mletý černý pepř
mletý muškátový oříšek
zelená nať

Postup receptu

  1. Po obalování řízků, špízů apod. v trojobalu nám vždy zbude rozšlehané vejce a popřípadě další suroviny. Nevyhodíme je, ale usmažíme si z nich chutný řízek.

  2. Základem je rozšlehané vejce, které dochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem a popřípadě hořčicí. Vaječné těstíčko mícháme a přidáváme postupně strouhanku se špetkou prášku do pečiva. Když se vytvoří krémové těstíčko asi jako na lívance, můžeme do něj přidat další jemně nakrájené suroviny, které nám zbyly - například kousky cibule, tvrdý sýr, papriku, nasekanou zelenou nať apod.

  3. Těstíčko opatrně stáhneme vidličkou do rozpáleného oleje na pánvi a upravíme tvar. Strouhankové řízky smažíme z obou stran dozlatova. Hotové řízky dáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

  4. Strouhankový řízek podáváme jako přídavek k hlavnímu jídlu a jako malou svačinu, strouhankový řízek dobře chutná se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!