Strouhankový řízek recept
Top ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby olej vejce strouhanka podle chuti sůl cibule hořčice koření červená paprika tvrdý sýr mletý černý pepř mletý muškátový oříšek zelená nať
Postup Strouhankový řízek recept
Postup receptu
-
Po obalování řízků, špízů apod. v trojobalu nám vždy zbude rozšlehané vejce a popřípadě další suroviny. Nevyhodíme je, ale usmažíme si z nich chutný řízek.
Základem je rozšlehané vejce, které dochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem a popřípadě hořčicí. Vaječné těstíčko mícháme a přidáváme postupně strouhanku se špetkou prášku do pečiva. Když se vytvoří krémové těstíčko asi jako na lívance, můžeme do něj přidat další jemně nakrájené suroviny, které nám zbyly - například kousky cibule, tvrdý sýr, papriku, nasekanou zelenou nať apod.
Těstíčko opatrně stáhneme vidličkou do rozpáleného oleje na pánvi a upravíme tvar. Strouhankové řízky smažíme z obou stran dozlatova. Hotové řízky dáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Strouhankový řízek podáváme jako přídavek k hlavnímu jídlu a jako malou svačinu, strouhankový řízek dobře chutná se zeleninou.