Štrúdl krokodýl recept

Top Recepty

Suroviny na recept

na potření
vejce
podle potřeby
strouhanka
náplň
jablko
rozinky
1 lžíce cukr krystal
1 lžíce mletá skořice
těsto
500 g listové těsto

Postup receptu

  1. Štrúdl připravujeme na pečicím papíře, lépe se nám na závěr bude štrúdl krokodýl přenášet. Listové těsto rozdělíme na dva díly. Z prvního dílu (mírně většího), oddělíme čtyři menší bochánky na nohy, ze zbytku vyválíme delší plát a po stranách nařežeme na centimetrové proužky.

  2. Doprostřed plátu nasypeme vrstvičku strouhanky, aby nám nevytekla jablečná šťáva. Jablka nastrouháme a smícháme s rozinkami. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou, posypeme mletou skořicí a cukrem. Střídavě těsto překládáme až do ocasu.

  3. Druhý díl těsta rozválíme do čtverce, poklademe zbylými jablky, přehneme do obdélníku a těsto zmáčkneme k sobě. Na jedné straně vytlačíme dírky na nozdry a oči, do nich píchneme rozinky. Bochánky na nohy zmáčkneme naplocho a nařežeme prsty. Poté hlavu, tělo i nohy přeneseme na plech a spojíme. Štrúdl nakonec potřeme rozšlehaným vejcem.

  4. Štrúdl pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě.

  5. Štrúdl krokodýl podáváme jako vláčný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!