Šunková panenka v ovocné šťávě recept

Top Recepty Vepřové maso

Suroviny na recept

1 vepřová panenka (cca 600 g)
250 ml vývaru
8 plátků šunky
1 PL plnotučné hořčice
olivový olej
2 bobkové listy
3 snítky tymiánu
1 velké jablko
1 pomeranč
sůl

Postup receptu

  1. Panenku omyjeme, osušíme, do masa vetřeme trochu soli. Na polovinu vedle sebe rozložených plátků šunky natřeme slabou vrstvu plnotučné hořčice, položíme na ně panenku, kterou z vrchu též potřeme hořčicí a přikryjeme zbylými plátky šunky. Vše převážeme nití.

  2. Maso opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, maso přendáme do pekáče, přidáme na půlměsíčky bez jadřince nakrájené jablko a oloupaný, na kousky nakrájený pomeranč.

  3. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a snítky tymiánu a pečeme přikryté alobalem v předehřáté troubě při 180°C asi 60 minut. Pak maso odkryjeme, podlijeme výpekem a dopečeme doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!