Sváteční perníčky recept

Top Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
2 lžíce med
50 dkg cukr moučka
1 lžička mletá skořice
80 dkg hladká mouka
1 lžička jedlá soda
1 lžíce mletá káva
1 lžička perníkové koření
4 dkg rostlinný tuk Smetol
poleva
1 lžička ocet
1 ks bílek
20 dkg cukr moučka

Postup receptu

  1. Na těsto vyšleháme krupicový cukr se 4 celými vejci do pěny. Přidáme rozpuštěný tuk, med, kávu, skořici a jedlou sodu. Přidáme část mouky a těsto přendáme na vál, kde se zbytkem mouky vypracujeme těsto.

  2. Hotové těsto dáme do igelitu na 1 - 2 dny, necháme zaležet zabalené v utěrce nejlépe pod polštářem, ne v lednici. Ale je možné dělat perníky i ihned.

  3. Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme formičkami na plech, který jsme předem vyložili pečícím papírem. Upečeme ve vyhřáté troubě a poté je ihned potíráme vyšlehaným vajíčkem. Perníčky nabudou a neroztékají se.

  4. Sváteční perníčky zdobíme polevou, kterou našleháme vařečkou z jemně prosátého cukru, lžičky octu a bílku. Nešleháme metličkou, poleva by se nám lámala a opadávala.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!