Sváteční slepičí polévka recept
Top Recepty PolévkySuroviny na recept
- 1 celá slepice
- mrkev
- petržel
- celer
- 4 kuličky nové koření
- 2 ks bobkový list
- 4 kuličky celý pepř
- jarní cibulka
- nudle
- sůl
Postup Sváteční slepičí polévka
Postup receptu
-
Slepici pořádně očistíme a naporcujeme.
Do hrnce dáme studenou vodu a vložíme díly slepice.
Na malém plameni vývar táhneme k bodu varu.
Jakmile se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru tak ji odstraníme a vložíme na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř a osolíme.
Nadále vaříme tak, že vývar jen probublává v zakrytém hrnci.
Až je slepice uvařena (dle stáří slepice) cca 2 hodiny, tak vývar scedíme a do čistého vývaru vložíme mrkev, na kostičky nakrájená prsa ze slepice, pokrájenou jarní cibulku a nudle.
Pomalu vaříme do změknutí nudlí a podáváme.