Švestková povidla podomácku recept

Top Recepty Zavařeniny

Suroviny na recept

4 kg švestek
1 kg cukru
1 panák rumu (lze nahradit jiným alkoholem)

Postup receptu

  1. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na malé kousky a zasypeme cukrem. Přidáme 1 panák rumu. Necháme v lednici minimálně přes noc, hezky pustí šťávu.

  2. Vaříme na mírném ohni cca 1,5 hod a občas mícháme.

  3. Hustotu kontrolujeme tak, že lžící dáme trochu povidel na malý talířek a chvilku počkáme, než to zchládne. Když talířek obrátíme, nesmí z něj povidla stéct.

  4. Hotová povidla naplníme do skleniček, uzavřeme je a dnem vzhůru necháme zchladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!