Švýcarská sýrová polévka s listovým špenátem recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

200 g ementálu (primátoru, madelandu)
150 g světlé bagety (1 klasická velikost)
750 ml bujónu nebo vývaru
200 ml bílého vína
hrst listového baby špenátu
pepř
sůl
kolečka cibule
tenké plátky slaniny na ozdobu

Postup receptu

  1. Vývar uvedeme do varu, přidáme na kostičky nakrájenou bagetu a povaříme 10 minut.

  2. Odstavíme z plotýnky a dohladka rozmixujeme ponorným mixérem, případně prolisujeme.

  3. Znovu ohřejeme, přilijeme víno, přidáme jemně nastrouhaný sýr a umícháme hladký krém.

  4. Na poslední minutu varu vložíme hrst listového špenátu.

  5. Na rozpálenou pánev vhodíme plátky slaniny a tenká kolečka cibule, opečeme dokřupava a touto směsí zdobíme jednotlivé porce polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!